WOODENMADE VOOR UNIEKE, HANDGEMAAKTE, HOUTEN ZONNEBRILLENKEUZE HULP

Welke zonnebril past het beste bij jouw?

Zonnebrillen zijn tegenwoordig steeds meer een item die je uitstraling bepalen. Naast de zeer belangrijke functie om je ogen en huid te beschermen is het ook belangrijk een trendy en hippe bril te dragen.
Het dragen van het juiste model zonnebril bepaalt dan ook of je  opvallend, trendy en hip bent. Een zonnebril moet je dan ook met veel zorg kiezen. Deze moet qua uiterlijk goed bij je passen maar nog belangrijker is dat deze goed moet zitten, hoe vind jij de zonnebril die bij jou past?

Eigenlijk ben je altijd opzoek naar de perfecte zonnebril. Liefst een die gaaf, hip en stoer is, ook nog lekker zit en een optimale bescherming geeft…….
Probeer voordat je naar het uiterlijk van de zonnebril kijkt eerst volgende punten in je beslissing mee te nemen.

1. De vorm van je gezicht
2. Groot of klein model?
3. Kleur van het montuur

Denk aan de vorm van je gezicht.

Het beste kan je een zonnebril kiezen welke qua model tegenovergesteld is aan de vorm van je gezicht. Hierdoor kan het model zonnebril de vormen of afmetingen van je hoofd optisch anders weergeven. Kijk goed naar de lijnen, vormen en accent punten van een zonnebril.
Een hoekig model zonnebril staat goed op een rond gezicht en een rond model zonnebril op een hoekig gezicht.
Hierbij wat tips:

* Bij een ovaal gezicht kan elk model zonnebril.
* Een Hoekig en vierkant gezicht kan het beste een rond model zonnebril dragen, let op dat het geen vrede modellen zijn!
* Bij een Hoekig en lang  gezicht is het advies een model te kiezen met een groot montuur. Door grote glazen en ronde vormen wordt het gezicht minder hoekig en kleiner..
* Bij een rond gezicht is het tegenovergestelde model het beste; zorg voor een model dat recht of hoekig en is.
* een smal gezicht vraagt wat creativiteit, het mooiste is een model met een rechte bovenkant en et liefst een  ronde onderkant.
* Heb je een gezicht met een smalle kin, kies dan het liefst een klein model zonnebril. Omgekeerd kan je het beste een groot/breed model zonnebril als je gezicht een breedte kin heeft.

Een groot of klein model zonnebril?

Tegenwoordig is het vaak heel trendy om een extra grote zonnebril te dragen. Wanneer je een klein gezicht hebt val je met een grote zonnebril vaak wel op. Vaak is het meer een bewuste trendy keuze om meer op te vallen. Basis regel is dat een groot model zonnebril het beste past als je een groot gezicht hebt. Ook wanneer je een relatief  grote neus hebt kan je prima  een groot model zonnebril dragen. In alle andere gevallen  is het advies om een kleiner model te kiezen. Wil je toch een groot model zonnebril terwijl je een kleine neus of een klein gezicht hebt, zorg dan dat deze goed op je neus zit (denk aan de neussteuntjes) en niet naar beneden glijd.

Denk aan de kleur van het montuur

Waar je bij de vorm van een zonnebril juist het beste het  tegenovergestelde van je gezichtsvorm kon kiezen, is dat bij de kleur niet zo. Qua kleur van het montuur kan je  het beste zorgen dat, dat hetzelfde is al de kleur van je huid.
Meestal wordt er uit gegaan van 2 hoofdkleuren die de huidskleur bepalen. De meer gelig achtige huidskleuren en de  roze/rood achtige huidkleuren.

Bij een meer gele huid past dus het beste een brilmontuur dat warme kleuren heeft, zoals bruin, goudachtige  en koper achtig. Wanneer je meer een roze of rood achtige huid hebt kan je het beste kiezen voor koudere  brilmonturen, kleuren zoals zwart, zilver en grijs.