WOODENMADE VOOR UNIEKE, HANDGEMAAKTE, HOUTEN ZONNEBRILLENBamboe hout

Bamboe hout

Bamboe is een oersterke grassoort met oneindige mogelijkheden

Bamboe is eigenlijk een grassoort. Het is oersterk en razendsnel groeit.
Het reuzenbamboe dat wij vaak gebruiken kan wel tot 14 meter hoog groeien.
Bamboe is op zijn sterkst als het rond de 5 jaar is. Meestal zal Bamboe na 5 jaar is een natuurlijk soort verval raken en is het eigenlijk minder goed bruikbaar.

Vooral de leeftijd van de Bamboe zal bepalen hoe de kwaliteit van je product (zonnebril) is. Veelal worden er goedkope producten aangeboden, waarvan het gebruikte Bamboe te jong of te oud is.

Doordat Bamboe snel groeit is er meer Bamboe dan dat er geoogst wordt. Een duurzame vervanger voor de houtkap wereldwijd. Massief geperst bamboe is de duurzame vervanger van hardhout

 

De bamboe strengen zitten zo in elkaar dat het de eigenschappen van een houtnerf heeft. Het Bamboe is stabieler, veel slijtvaster en ook nog harder dan eigenlijke elke andere houtsoort.
Daarnaast is het na droging en persen een goed te bewerken houtsoort.

Bamboe heeft een groene schil en is licht geel van binnen. De stammen worden meestal “geschild” waardoor de licht gele kleur tevoorschijn komt. Door het Bamboe na het schillen te stomen ontstaat er een bruine karamel kleur.
Bamboe kan prima bewerkt worden met olie en beits. Hierdoor kan je allerlei verschillende kleuren aan Bamboe hout geven. Wel zal door uv licht Bamboe hout in de loop der jaren altijd iets verkleuren. Net als bij andere hout soorten is het vaak zo dat lichte kleuren donkerder worden en donkere kleuren langzaam lichter.