WOODENMADE VOOR UNIEKE, HANDGEMAAKTE, HOUTEN ZONNEBRILLENRosewood

Rosewood

Rosewood staat in de hout wereld ookwel bekend als Palissander hout. Het is een edele houtsoort, zwaar maar zeer stabiele. Rosewood wordt gekenmerkt door onregelmatige, donkerder strepen, maar de basiskleur kan variëren. Het is een tropische houtsoort wat het een schaars en lastig aan te komen houtsoort maakt. Het gebruik is dan ook altijd voor hoogwaardige toepassingen.

Rosewood is een duurder en zeer schaarse houtsoort. Lang niet alle soorten Rosewood bomen leveren bruikbaar hout. Afhankelijk van soort en herkomst zijn dit overwegend kleine, alleenstaande bomen. Vaak met gegroefde stammen welke vaak takvrije zijn. De stammen zijn zeer zwaar en worden vaak gekenmerkt door hartscheuren.

De kern is meestal geelbruin tot roodachtig. De meeste soorten geven vers een rozengeur, hierdoor is de engelse naam Rosewood ontstaan. Meestal zijn de houtsoorten onregelmatig getekend door de aanwezigheid van donkerbruine tot zwarte golvende groeizones die strepen laten zien. Bij sommige soorten kunnen door langdurige blootstelling aan licht de kleuren sterk verbleken.